Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Γιατί εμείς δεν πάμε μπροστά,ενώ οι φίλοι μας οι Ισπανοί μας βάζουν γυαλιά;












Επάνω φώτο νέος συρμός Οδοντωτού. Κάτω σκίτσο που δείχνει γιατί καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν τα έργα!

Τα έργα ανακατασκεής του Οδοντωτού περιορίστηκαν απ'ότι φαίνεται μόνο στο τροχαίο υλικό και στην ανακατασκευή της γραμμής! Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις (κτίρια-σταθμοί επιβατών-μηχανοστάσια συρμών) αφέθηκαν στην τύχη τους, με όλες τις συνέπειες που θα έχουν από την φθορά του χρόνου.
Πως μπόρεσαν οι Νεοέλληνες μετα από 100 χρονια κ πάνω ιστορίας του Οδοντωτού, να τον αφήσουν στην τύχη του; Σε ποιά τύχη του, θα μου πείτε κ με το δίκιο σας! Δίκιο έχετε, την τύχη του την προγραμματίζουν αυτοί που τον διαχειρίζονται!!!
Ο ένας υπουργός (πρώην) που υλοποιήσε τα μισά έργα ανακατασκεής, είναι τώρα υπουργός Πολιτισμού. Ναι καλά διαβάσατε, ξέρετε όμως ότι όλα τα φυλάκια, οι σταθμοί, οι υδατόπυργοι, τα μηχανοστάσια του Οδοντωτού αποτελούν δείγματα εξαιρετικής βιομηχανικής αρχιτεκτονικής ; (Δείτε τους Ισπανούς πως τα έχουν!)


Αριστερή φώτο μηχανοστάσιο Διακοπτού δεν χωράνε οι καινούργιοι συρμοί στο μήκος!
Δεξιά φώτο μηχανοστάσιο Καλαβρύτων σήμερα!
Κάτω φώτο μηχανοστάσιο Nuria Ισπανίας.
Ξέρετε ότι με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού έχουν κριθεί διατηρητέα?
Τώρα που το μάθατε θα αναρωτιέσται τι έκαναν;
Απ'ότι φαίνεται μέχρι σήμερα, τίποτα!
Δεν γίνονται αυτά που σκέφτεται ο καθένας μας. Ξέρω, αν γινόταν ο καθένας μας υπουργός θα έκανε το αυτονόητο, να συνεχίσει δηλαδή από το υπουργείο που προ'ί'στατε το έργο ανακατασκεής-συντήρησης των κτιρίων του Οδοντωτού! Εδώ όμως είναι Ελλάδα, άλλο υπουργείο τα διαχειρίζεται κ άλλο υπουργείο τα προστατεύει!!
Ο νέος υπουργός (μεταφορών),ναι στην έδρα της ευρωπαίκης ένωσης ήταν πριν, μάλλον δεν θέλει να δείχνουμε ευρώπη, γιατί τότε τι αναμνήσεις θάχει από τις Βρυξέλες ;
Λέτε να μην αφήνουν οι Διοικήσεις του Ο.Σ.Ε. να γίνουν τα έργα συντήρησεις;
Μήπως δεν κάνουν προτάσεις; Ίσως να συμβαίνει αυτό!!!
Πριν απο μέρες διακόπηκαν (ούτε βδομάδα δεν είχαν που άρχισαν)τα δρομολόγια στον Οδοντωτό λόγο κατολισθήσεων βράχων!!! (Δείτε στις φώτο τι έκαναν οι Ισπανοί !!)










Αγαπητοί Κύριοι τα έργα μένουν, τα έργα μιλάνε για σας κ επειδή μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις, δείτε τη δημιούργησαν οι Ισπανοί Πολιτικοί στην Καταλονία μέσα σε χρονικό διάστημα 2 χρόνων(με ευρωπα'ί'κα κονδύλια).












Λυπάμε που έβαλα κ γω το χεράκι μου για νά'στε στους 300 της Βουλής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: