Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Λειτουργεί η παλιά ατμομηχανή (ΔΚ 8001);

Αγαπητοί φίλοι με το χέρι στην καρδιά,
σας κάνω γνωστώ ότι
η παλιά ατμομηχανή (ΔΚ 8001),ναι εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στα γενέθλια των 100 χρόνων (1896-1996)του Οδοντωτού και την βλέπεται σε πολλά
βίντεο στο internet, δεν λειτουργεί!!!

Από έλειψη αποθηκευτικού χώρου στο μηχανοστάσιο Καλαβρύτων εδώ κ 2 χρόνια, έμεινε στο ύπαιθρο με αποτέλεσμα λόγο των καιρικών συνθηκών του χειμώνα, να σπάσουν από τον παγετό τα καζάνια της !!!

Έρχονται στο μυαλό μου εικόνες παλιών σιδηροδρομικών (τι να λέει άραγε ο φίλος μου ο Ν.Ταγαρούλιας ) που με μεράκι και αγάπη την είχαν επισκευάσει στο κεντρικό εργοστάσιο του Ο.Σ.Ε. στην Αθήνα.

Εγκαίνια προγραμμάτιζαν από πλευράς Ο.Σ.Ε. για την επαναλειτουργία της γραμμής του Οδοντωτού πριν λίγο καιρό, μα κανένας δεν σκέφτηκε ότι καλύτερη διαφήμιση για τον Οδοντωτό θάταν να "περπατήσουν" την διαδρομή 3 γενιές συρμών (Μουτζούρης - συρμός 1965 - συρμός 2008).

Αγαπητοί κύριοι του Ο.Σ.Ε αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, αν σέβεστε τον εαυτό σας, την ιστορία μας και την εταιρία που διοικήτε, πριν γίνουν τα επίσημα εγκαίνια από τον κ.Υπουργό, φροντίστε να λειτουργεί η ατμομηχανή (ΔΚ 8001)

Σε άλλα ευρωπα'ι'κά κράτη τέτοιες μηχανές τις κυκλοφορούν για τουριστική προβολή των διαδρομών που διανύουν!!!

Ας γράψετε κ εσείς μια σελίδα στην ιστορία του Οδοντωτού,της Ελλάδος μας ,γιατι ο Οδοντωτός είναι όλης της Ελλάδος μας.


Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω;
Έτσι έγραψα κ για την σκεπή του μηχανοστασίου στα Καλάβρυτα και τι έγινε;
Τίποτα ακόμη, περιμένουμε, όχι για πολύ ακόμη!!!

Είναι περιουσία μας Κύριοι, ίσως λέω ίσως ,βρεθεί κάποιος στην δυσάρεστη θέση να
απολογηθεί στο λαό!!!

2 σχόλια:

Apostolos Dimopoulos είπε...

Η ατμομηχανή ΔΕΝ λειτουργεί.
Πέρυσι το χειμώνα αφέθηκε στον Σ.Σ. Καλαβρύτων σε εξωτερικό ακάλυπτο χώρο εκτεθειμένη στο κρύο και από την παγωνιά έσπασε κάποιο "ζωτικό" εξάρτημα (νομίζω οι φλογαυλοί).
Μέσα στο μηχανοστάσιο ήταν ο συρμός έργων ...

Βέβαια όλα επισκευάζονται, αλλά όσο παραμένει σε ακινησία, τόσο απαξιώνεται και κινδυνεύει να γίνει ερείπιο.

Επίσης δεν είναι αμελητέα ούτε τα χρήματα που θα χρειαστούν, ούτε η γαΙδουριά των υπευθύνων και η αδιαφορία της τοπικής κοινωνίας.

ALERT !

Ανώνυμος είπε...

ο οδοντοτοσ ειναι ενα απο τα ποιο σιμαντικα αποκτιματα τησ Ελαδδας.Ετσι λοιπον ασ πειεσοθμε την κιβερνιση να βαλει σε λιτουργια αυτη την μηχανη