Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ - σχόλια κ.Τερεζάκη για την πρόοδο εργασιών στον Οδοντωτό μας!




Αγαπητοί φίλοι και φίλες
με αφορμή την ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Πάτρας του κ. Τερεζάκη (δ/ων σύμβουλος ΟΣΕ) σχετικά με την πρόοδο των εργασιών ανακαινίσεως του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού-Καλαβρύτων.
Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι, οι νέοι συρμοί του Οδοντωτού σιδηροδρόμου δεν θα είναι έτοιμοι προς λειτουργία πριν την περίοδο του Πάσχα,
λόγο του<< ότι πρέπει να δοκιμαστούν αν κάνουν για την γραμμή του Οδοντωτού....διότι είναι πρότυπα....είναι με χρήσει ηλεκτρονικού υπολογιστή....είναι συρμοί που θα πρέπει να ανεβαίνουν κλίσεις εδάφους 40% >>και άλλες σχετικές και άσχετες δικαιολογίες.
Δεν το πιστεύουμε αυτό που ακούσαμε!!!

Οι τοπικές κοινωνίες αναρωτούνται αν ο κ. Τερεζάκης και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι του ΟΣΕ , του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών γνωρίζουν με ποιές προδιαγραφές παραγγέλθηκαν οι νέοι συρμοί, ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν είναι από τα γνωστά Π.Α.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει τόσα άλλα έργα?
Κύριοι του ΟΣΕ και του Υπουργείου που σας εποπτεύει, τί δικαιολογίες είναι αυτές στις συνεντεύξεις σας?

Δεν γνωρίζατε ποιές είναι οι ιδιομορφίες της διαδρομής Διακοπτού -Καλαβρύτων?
Αυτές είναι που την κάνουν μοναδική στον κόσμο και συγκαταλέγετε στις δέκα ομορφότερες του πλανήτη.
Δεν γνωρίζατε ότι οι νέοι συρμοί εν έτη 2008 θα έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με την χρήση των όποιων θα λειτουργούν?
Δεν γνωρίζατε τι αντοχές πρέπει να έχουν οι γέφυρες, με βάση τα νέα βάρη των νέων συρμών?
Δεν γνωρίζατε τις διαστάσεις των τούνελ ή τις διαστάσεις των νέων συρμών? Μήπως δεν γνωρίζατε τι αντοχές θα πρέπει να έχει η οδόντωση με τους νέους συρμούς?
Δεν γνωρίζατε ότι οι νέοι συρμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχων μηχανοστάσια (Διακοπτού-Καλαβρύτων)λόγο του όγκου που έχουν οι συρμοί?
Θα μπορούσα να σας θέσω ακόμη πολλά ερωτήματα.....αλλά δεν θέλω να κουράσω άλλο τους φίλους και φίλες του Οδοντωτού.
Αν και αν σημασία έχει ότι οι Ελβετικοί νέοι συρμοί του Οδοντωτού κάνουν δοκιμές μέχρι(ούτε σχεδόν) τα μισά τις διαδρομής Διακοπτού - Καλαβρύτων. Ποιός ο λόγος που δεν φθάνουν έστω μέχρι την Ζαχλωρού?Λέτε να τους μασκάνουμε?

Αγαπητέ κ. Τερεζάκη κύριοι του φορέα που εποπτεύει τον ΟΣΕ, δώστε μια απάντηση στις τοπικές κοινωνίες του Διακοπτού, των Καλαβρύτων(οι όποιες έχουν πληγή οικονομικά από την μη σωστή λειτουργία του Οδοντωτού μέχρι σήμερα)πότε θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές...
πότε θα γίνουν τα εγκαίνια σε αυτό το έργο,
πότε θα μπορεί ο τουρίστας να ταξιδεύσει με τον Οδοντωτό καθημερινές και όχι αργίες και σαββ/κα.

Αγαπητέ κ. Τερεζάκη περιμένουμε απαντήσεις στα ποιο πάνω ερωτήματα που σας θέσαμε, περιμένουμε να έρθετε στα Καλάβρυτα και το Διακοπτό με πιστικές απαντήσεις.

Αγαπητέ κ. Υφυπουργέ του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών....Αγαπητέ συμπατριώτη είσαι η τελευταία ελπίδα μας …. κάνε τον κόπο και έλα να δεις την πρόοδο τον εργασιών ανακαινίσεως του Οδοντωτού μας από κοντά!
Έτσι θα σχηματίσεις προσωπική άποψη.

Υ.Γ.
Οι φώτο είναι πριν από ένα μήνα περίπου,δοκιμές με ομοίωμα συρμού για το μέγεθος το νέων συρμών,που έχουμε ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: