Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

"Προκλητική καθυστέρηση"στο έργο ανακαίνισης του Οδοντωτού


Λάβρος ο Νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, οπότε και συζητήθηκε η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων ανακαίνισης του Οδοντωτού.

<<Κωμικοτραγικές καταστάσεις που αντί να έλκουν τον τουρισμό, λειτουργούν άκρως αποθαρρυντικά, χαρακτήρισε την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου και της λειτουργίας των νέων συρμών του Οδοντωτού,-η προμήθεια των οποίων έχει γίνει>>.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο είναι ενταγμένο στα Π.Ε.Π. δυτικής Ελλάδος.
Αντιλαμβάνεστε ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει τόσα άλλα έργα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και καλώς επιλέχτηκε ο Οδοντωτός...μόνο που στον Ο.Σ.Ε. και συγκεκριμένα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή προέκυψε ότι λόγω του υπέρογκου μοναδιαίου λειτουργικού κόστους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιμετωπίζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η μελλοντική υποτίθεται πλήρης επαναλειτουργία της γραμμής του οδοντωτού με τους νέους συρμούς "από 1 Ιουνίου και μετά" να γίνεται σε μόνιμη βάση - άκουσον άκουσον μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ τις καθημερινές ΤΙΠΟΤΑ.
Για τον ίδιο λόγο μάλλον εγκαταλείπεται κάθε σκέψη για λειτουργία μουσειακών και εκδρομικών συρμών)
δεν έχουν την ίδια άποψη μάλλον. Κατά τα άλλα είμαστε Ευρωπαϊκό κράτος!!!

Ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού

κατέθεσε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διακοπτού στην συνεδρίαση τις 6ης Απριλίου 2009.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διακοπτού.

Συμπληρώνονται φέτος 6 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών για την αναβάθμιση (σε υποδομή και τροχαίο υλικό) του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού- Καλαβρύτων .

Καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ καταφέραμε, οι Νεοέλληνες, να χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για την ανακαίνιση από την κατασκευή του έργου πριν από 120 χρόνια.

Σ’ αυτό το διάστημα:
- Ακούσαμε τις υποσχέσεις υπηρεσιακών παραγόντων, τεχνοκρατών ,υπουργών και δεχτήκαμε καλόπιστα τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης που μας έδιναν.
- Κατανοήσαμε τεχνικές δυσκολίες, φυσικές καταστροφές, έλλειψη σε συντονισμό και συνεννόηση.
- Προβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Οδοντωτό, το έργο που πραγματοποιείται, την τεχνική του ιδιαιτερότητα αλλά και τη σπουδαιότητα που περιέχει η λειτουργία αυτού του τρένου για τις οικονομίες του Διακοτού και των Καλαβρύτων .
Σήμερα βρισκόμαστε απέναντι σένα χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των νέων συρμών. Τέλος Μάιου 2009 οι συρμοί STADLER πρέπει να δρομολογηθούν.
Τονίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να χαθεί μια ακόμη τουριστική σεζόν για την πολύπαθη περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Διακοπτού ομόφωνα αποφασίζει.

α) τη συμμετοχή και συμπαράσταση του στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού στις 22 Απριλίου στο Διακοπτό .

β) την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις για το Πανελλήνιο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού στις 9 και 10 Μαΐου 2009 με αποκλειστικό θέμα την επαναλειτουργία του Οδοντωτού με την δρομολόγηση των νέων συρμών.
γ) όσον αφορά το μελλοντικό σχεδιασμό λειτουργίας του ιστορικού τρένου

1) απορρίπτουμε κάθε σκέψη για μερική ή εποχική λειτουργία της γραμμής.

2) Απαιτούμε λειτουργία της γραμμής όλο το χρόνο που με τα κατάλληλα μέτρα που θα ληφθούν να καταστεί βιώσιμη και κερδοφόρα.

δ) Απαιτούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί τέλος με επιτυχία στο μεγάλο έργο πνοής και ανάπτυξης για την περιοχή μας.

ε) το ψήφισμα να επιδοθεί:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
3) Ο.Σ.Ε.
4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
5) ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ
6) ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
7) Μ.Μ.Ε. ΑΙΓΙΟΥ- ΠΑΤΡΩΝ – ΑΘΗΝΑΣ

Ενημερωτικά σας κάνουμε γνωστό ότι ανάλογο ψήφισμα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων.

Αγαπητοί φίλοι της μοναδικής ατραξιόν της Ελλάδος μας,
να είστε Όλοι μας σε επαγρύπνηση,
διότι οι Τεχνοκράτες μας δεν Σκέφτονται ΕΛΛΗΝΙΚΑ μα ούτε ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ!!!

Υ.Γ.Στην Φώτο ο ατμήλατος ¨Μουτζούρης" παραχωρεί την θέση του στον ηλεκτροκίνητο καινούργιο συρμό του Οδοντωτού το έτος 1967!

Δεν υπάρχουν σχόλια: