Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

"Από μικρό και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια"


΄

Φίλοι και φίλες ένα ευχάριστο αίσθημα ικανοποίησης μας κατέλαβε όλους όσους βρεθήκαμε στις 6/05/2009 και ώρα 13:00 στο σταθμό του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα.

Ακούγαμε από μακριά ήχο σφυρίχτρας τρένου....αλλά δεν ήταν ο συνηθισμένος ήχος της σφυρίχτρας του Οδοντωτού μας! Ήταν καινούργιος ήχος, ήταν γλυκός στο άκουσμα, χαρμόσυνος. Σαν κάτι να ήθελε να μας τονίσει.....έτσι και έγινε αργότερα!

Βλέπαμε κόσμο να φεύγει από τα καφέ, κόσμο από διάφορες υπηρεσίες, καταστήματα να κλείνουν! Όλοι προς μια κατεύθυνση, του σταθμού του Οδοντωτού, κοντά και εμείς.

Ο ένας με τον άλλον στα πηγαδάκια ρωτούσαν πως θα είναι, τι χρώματα θα έχει, τι μήκος, η μηχανή θα είναι στην μέση όπως στα παλιά;

Όλοι προσπαθούσαν να απαντήσουν...ένας μικρός έκανε την έκπληξη!

"Λίγα λεπτά υπομονή και θα δείτε μόνοι σας ,πως θα είναι"! Επικράτησε σιγή!

Έχει την ζωή μπροστά σκέφτηκα, το μέλλον του ανήκει γιατί να αγχώνετε; Εμείς μια ζωή ανυπόμονοι, να προλάβουμε το χρόνο...

Ακούγετε η φωνή του μικρού...νάτο...νάτο το καινούργιο τρένο...όλα τα βλέμματα στράφηκαν προς την κατεύθυνση του Διακοπτού....στη διάβαση, άρχισαν να ηχούν οι γνωστοί ήχοι, όταν κατεβαίνουν οι μπάρες για τα αυτοκίνητα....σε λίγα λεπτά ξεπρόβαλε χαμογελαστός ο "νέος" συρμός του Οδοντωτού σιδηροδρόμου.....είχε έρθει πριν ένα χρόνο από Ελβετία αλλά λόγο διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ Ελλάδας-Ελβετίας έκανε στάση προσαρμογής στο Διακοπτό στα 200μ από την θάλασσα!

Καλά έκανε και ξεκουράστηκε διότι ήρθε με σκοπό, ήρθε να πιάσει δουλειά, να μας ανεβοκατεβάζει από τα Καλάβρυτα στο Διακοπτό και το αντίθετο. Όσοι ήταν στο σταθμό άρχισαν να χειροκροτούν....εγώ έψαχνα τον μικρό μέσα στο πλήθος...τελικά μας την έκανε πάλι!

Είχε περάσει απέναντι στο παλιό πάρκο και είχε την καλύτερη θέα!
Τον πλησίασα και τον ρώτησα, "πως βλέπεις το νέο συρμό;".

Η απάντηση του με εξέπληξε, σταράτα και κοφτά! -"Ωραίος, όμορφος, δεν μου αρέσει απέξω"! Γιατί; Επιμένω να ρωτάω.,η απάντηση-"Διότι είναι τετράγωνος,θα ήταν ποιό ωραίος σε κόκκινο χρώμα,Θα δω και από μέσα και θα σου πω"!

Από κοντά εγώ. Ο κόσμος κοίταζε το συρμό απέξω και μάλλον ντρεπόταν να μπει μέσα. Ο πιτσιρικάς με άνεση μεγάλου κάνει το βήμα και ανεβαίνει! Πάει στο πρώτο βαγόνι, κοιτάζει δεξιά-αριστερά,κάθεται στα καθίσματα, πηγαίνει και επεξεργάζεται κάτι θήκες, με θαυμασμό κοιτάζει τις θέσεις για ΑΜΕΑ και προχωρά για τα άλλα δυο βαγόνια. Στην διαδρομή ρωτάει που είναι η μηχανή, κάποιος κύριος από τον ΟΣΕ του δείχνει και συγχρόνως ανοίγει τα πλαϊνά και ακούω από τον μικρό να λέει ότι έχει μηχανή ΜΑΝ ο νέος συρμός!

Αποφασίζω να κάνω στροφή και να απομακρυνθώ διότι ο μικρός ήξερε περισσότερα από όλους μας! Αν δεν τον ρωτούσα όμως, πως είδε τον "νέο" από μέσα, θα έμενα με την απορία. Τολμάω και κάνω την ερώτηση.Πως είδες το εσωτερικό του νέου συρμού;
Η απάντηση του "κεραυνός"! -"Πολύ καλώς, ευρύχωρος, με άπλετη θέα από τα καθίσματα, έχει θήκες για πέδιλα του σκι και ακόμη είδα ότι έχει θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, με εξέπληξε"!
Συμφωνώ απόλυτα με τον μικρό μου φίλο και δεν μπήκα στον κόπο να ρωτήσω τι γνώμη είχαν όλοι οι μεγάλοι.

Έτσι και αλλιώς λένε "ότι "Από μικρό και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια"!

Φίλοι και φίλες απ ότι καταλάβατε, ο νέος συρμός του οδοντωτού ήρθε έστω και υπό δοκιμή στα Καλάβρυτα.
Είναι γεγονός πως άργησε, όπως έλεγαν και οι παλιοί όμως "κάλιο αργά παρά ποτέ"!

Ας ευχηθούμε όλοι μας, να ξεκινήσουν σύντομα τα δρομολόγια με τους νέους συρμούς.

2 σχόλια:

Κ.Ν. είπε...

καλή αρχή και πολλά μπράβο για την αξιόλογη προσπάθεια

Lina είπε...

Παιδια λειτουργει ο οδοντωτος????
σκεφτομαι να παω καλαβρυτα μεσω αυτου το επομενο ΣΚ...