Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Υπόσχεση στον Πατέρα μου


Ήταν ηλιόλουστη μέρα σαν την χθεσινή πριν δέκα πέντε χρόνια που έχασα ένα Φίλο, τον Πατέρα μου.

Για χρόνια σταθμάρχης στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ζαχλωρούς και έπειτα στα Καλάβρυτα.

Είχε πάθος με τον Οδοντωτό μας και το οποίο μετέδωσε σε μένα. Δεν θυμάμαι κάποια "χρονιάρα μέρα" που να φάγαμε όλοι μαζί...πάντα στην θέση του...μην πάει πελάτης στο σταθμό και δεν εξυπηρετηθεί.

"Από το τρένο σας ζω και για το τρενάκι μας θα κάνω τα πάντα".

Μια πρόταση που πάντα την είχε σαν δόγμα, εκδρομή μας έλεγε ότι θα πάμε στη Αθήνα αλλά φρόντιζε να περάσει και από γνωστά τουριστικά γραφεία, ώστε να τους θυμίσει τις ομορφιές του Οδοντωτού μας! Όταν του γνωστοποιούσαν την πρόθεση τους να φέρουν τουρίστες στο τρενάκι μας, ξεχνιόταν για το λόγο που μας πήγε στην Αθήνα και κοίταζε το ρολόι του, αν φεύγει τρένο για Διακοπτό!

Μάλλον είχε "ερωτευθεί" τον Οδοντωτό μας και σήμερα τον δικαιολογώ.

Εκείνη την εποχή βλέπαμε το ένα τρένο μετά το άλλο να φέρνει τουρίστες, μέχρι του σημείου να σταματούν στη Ζαχλωρού για φαγητό και μετά να συνεχίζουν την διαδρομή στο φαράγγι με τον Οδοντωτό.Αφορμή για όλα τα ποιό πάνω στάθηκε η χθεσινή μέρα αλλά και σε ποιό σημείο έφθασε το τρενάκι μας....όλοι ξέρουμε ένα βήμα πριν την παρακμή.

Αγώνες από όλους τους φορείς(Νομαρχιακή Αυτ/ση Αχαΐας, Δήμους Καλαβρύτων-Διακοπτού,Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού κ.λ.π)ώστε να σωθεί η μοναδική ατραξιόν της Ελλάδος μας.

Όπου και αν αναζητήσεις διαφήμιση για τον Οδοντωτό μας δεν θα βρεις!

Στον ΕΟΤ, δεν γνωρίζουν καν που βρίσκεται...αφίσες με παραλίες προβάλουν λες και δεν ξέρει ο τουρίστας ότι η Ελλάδα μας βρέχεται από θάλασσα!

Στον ΟΣΕ, δείτε την ιστοσελίδα του και θα καταλάβετε....δεν αναφέρει προορισμό Διακοπτό-Καλάβρυτα! Λέτε να μην υπάρχει τρενάκι;

Μάλλον όνειρο βλέπουμε όλοι εμείς!


Μεγάλο πράμα να έχεις για παράδειγμα το καλύτερο προϊόν της αγοράς και να μην ξέρεις ότι το Α και το Ω στην αγορά είναι η ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ.


Πατέρα συνέβησαν πολλά και τραγελαφικά όλα αυτά τα χρόνια....τελικά ήρθε καινούργιο τροχαίο υλικό και σύντομα δύνεται σε κυκλοφορία, δεν μπορώ να κάνω κάτι παρά πάνω από αυτό που έκανα για τον Οδοντωτό μας, όταν συνέβη το ατυχές γεγονός της πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο στα Καλάβρυτα.

Υπόσχεση σου δίνω όμως, ότι με τα μέσα που έχω στην διάθεση μου δεν θα σταματήσω να τον ΔΙΑΦΗΜΙΖΩ γιατί το αξίζει.

Είναι θησαυρός της Πατρίδας μας, είναι υποχρέωση μου γιατί Αγαπώ την Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: