Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ταξίδι στο "όνειρο" με τον Οδοντωτό

Ταξίδι στο "όνειρο" έκαναν με την χορηγία του Alpha 98.9 και την φιλοξενία του Δήμου Καλαβρύτων αυτές τις ημέρες πέντε μικροί μαθητές Γυμνασίου από το ακριτικό Αγαθονήσι των Δωδεκανήσων. Τα παιδιά δεν είχαν δει ποτέ χιόνι έως τώρα, δεν είχαν δει ποτέ ελατοδάση παρά μόνο ήλιο και θάλασσα στο μικρό νησί τους, πάτησαν για πρώτη φορά χιόνια στον Χελμό και επισκέφθηκαν τα ιστορικά μνημεία των Καλαβρύτων.

Οι πέντε μαθητές με τους καθηγητές τους ταξίδεψαν στην ορεινή Αχαΐα, φόρεσαν τις στολές του σκι και με τα χιονοπέδιλα στα χέρια πάτησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους χιονισμένο τοπίο και όπως είπαν στον ALPHA, η εμπειρία ήταν απίστευτη.

Εντύπωση όμως τους έκανε ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος και οι ομορφιές στο Φαράγγι του Βουρα'ι'κού. Ο Σύλλογος "Φίλοι του Οδοντωτού Διακοπτού - Καλαβρύτων" με το μέλος του Αλέξη Λεχουρίτη ξενάγησε τους μαθητές του Γυμνασίου και τους συνοδούς στον Οδοντωτό και στην παλιά ατμομηχανή(ΔΚ 8001) που βρίσκεται στο σταθμό Καλαβρύτων.

Ο Σύλλογος πρόσφερε τα εισιτήρια για την διαδρομή με τον Οδοντωτό (συμβολική πράξη αγάπης και εκτίμησης στα παιδιά και τους συνοδούς τους).Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους ταξίδευσαν με τον Οδοντωτό από τα Καλάβρυτα για το Διακοπτό την ημέρα αναχώρησης ....τους ευχόμαστε οι αναμνήσεις από την διαδρομή να μείνουν ανεξίτηλες στις καρδιές τους.
Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο νησάκι τους χορτασμένα από εμπειρίες.

Σας ευχόμαστε καλή πρόοδο στην ζωή σας και σας υποσχόμαστε πως κάποια μέρα θα έρθουμε και εμείς στο όμορφο νησάκι σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: