Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Εκδήλωση Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διακοπτό 15 Φεβρουαρίου 2009



Μια συγκινητική βραδιά ζήσαμε το βράδυ του Σάββατο 07/02/09 στο Διακοπτό. Ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού οργάνωσε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ταυτόχρονα τίμησε τους απόμαχους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς στον Οδοντωτό Διακοφτού Καλαβρύτων. Ακόμη τίμησε, με ονομαστική τιμητική πλακέτα, το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου κ. Αλέκο Λεχουρίτη ο οποίος με αυτοθυσία έσωσε, από την καταστροφή, τον συρμό του Οδοντωτού, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο Καλαβρύτων στις 06/07/2008




Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους συνταξιούχους:

ΜΕΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΛΕΚΟΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΔΡΙΑKΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΝΔΡΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΑΓΑΡΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΗΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΜΟΥΤΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΗΒΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΜΑΛΔΑΒΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΓΕΡΜΟΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΕΡΜΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΕΛΙΣΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΜΑΥΡΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του Ηχοράματος για τον Οδοντωτό του μέλους του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού κ. Αντώνη Φιλιπουπολίτη.
Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηρόδρομου κος Νικολόπουλος Σπύρος, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Δικτύου Επιβάτης με επικεφαλής τον κο Γιώργο Νάθενα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Πνοή» κος Βουτσινάκης ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Διακοφτού κος Βίλλιος και πλήθος κόσμου.
Εκ μέρους των τιμώμενων συνταξιούχων που με τη συγκίνηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα παραλάμβαναν τις τιμητικές πλακέτες, μίλησε ο κος Καρποντίνης Δημήτρης ο οποίος αναφέρθηκε στα χρόνια που ο Οδοντωτός, με την καθημερινή του λειτουργία, ήταν ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού ο πρόεδρος Κος Καραπαναγιώτης τόνισε ότι οι Ελβετοί τεχνικοί των νέων συρμών της STADLER είναι έτοιμοι, μόλις ο ΟΣΕ παραδώσει το έργο, να ξεκινήσουν δοκιμές με σκοπό την περίοδο του Πάσχα οι νέοι σύγχρονοι συρμοί να βρίσκονται σε λειτουργία.
Βεβαίως πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες απόσυρσης των παλαιών υλικών καθώς και η συντήρηση και ο καλλωπισμός των ενδιάμεσων σταθμών.
Επίσης άμεσα πρέπει να αρχίσει ο διάλογος ώστε με γρήγορους ρυθμούς να οριστικοποιηθεί το νέο πλάνο λειτουργίας και διαχείρισης του νέου πλέον Οδοντωτού ώστε να ανταποκριθεί στους στόχους μιας νέας εποχής που αρχίζει για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: